Bunicii si cheia evolutiei umane

179

Nu ne-au vegheat doar copilăria, ci, din timpuri imemoriale până în prezent, bunicii din toată lumea au avut un rol foarte important în evoluţia speciei umane şi consolidarea familiilor.

Dragostea şi experienţa oferită de bunici propriilor copii şi nepoţilor au ajutat la depăşirea unor dificultăţi serioase precum divorţul sau pierderea tragică a unui membru al familiei.

Concluziile au fost publicate de către mai multe echipe de cercetători americani şi australieni care au studiat rolul bunicilor în istoria societăţilor umane din cadrul mai multor culturi şi civilizaţii din lumea întreagă.

Spre exemplu, un studiu din Finlanda a evidenţiat faptul că acei copii care au bunici relativ tineri, ajung să trăiască mai mult decât copii care au bunici mai vârstnici.

S-a mai stabilit faptul că bunicele din partea mamei işi iubesc mai mult nepoţii decât cele din aprtea tatălui. Cercetătorii explică acest comportament pe baza faptului că bunica din partea mamei simte instinctual legătura ADN cu nepotul, fiind foarte atentă la transmisia liniei genetice pe mai departe.

Sursa: Daily Mail

Adaugă mai jos un comentariu cu ajutorul Facebook