Trucuri practice de pe vremea bunicii, care inca functioneaza

334
Pentru a evita sfărâmiţarea pâinii proaspete, treceţi cuţitul prin apă clocotită

Unele trucuri și hack-uri pot fi cu adevărat ingenioase și multe generații le folosesc. Cu toate acestea, unele sunt uitate în timp, transformându-se într-un fel de sfaturi în stilul “bunicii”.
Am decis să ne amintim trecutul și am colectat 10 trucuri extrem de utile, care erau populare printre bunicii noștri.

1. Trandafirul va trăi de două ori mai mult dacă ați pune o jumătate de aspirină în apăAspirina previne dezintegrarea apei și ajută la conservarea crizantemei, garoafelor, gladiolelor și trandafirilor. În ceea ce privește narcisele, este mai bine să adăugați un vârf de sare în apă. Utilizează niște oțet pentru dalii.

2. Pentru a învăța copilul să țină un pix corect, utilizați o bandă de cauciucPuneți o bandă de cauciuc pe mână și apoi atașați un pix cu capacul îndreptat spre încheietura mâinii. Acum, rotiți-o cu 180 °. Pixul va rămâne în poziția corectă.

3. Presărați sare pe o pată grasă pe haine cât mai repede posibilSarea va absorbi majoritatea grăsimilor. Doar stropiți, așteptați și agitați. O pată mare va fi mai ușor de spălat și o pată mică va dispărea pur și simplu.

4. Oja de unghii uscată poate fi diluată cu un produs de îndepărtare a ojei cum ar fi acetonaCâteva picături de acetonă vor face oja nu numai mai lichidă, ci mai lucioasă. Cu toate acestea, principalul lucru nu este de a adăuga prea mult pentru că va deveni prea apoasă.

5. O tavă arsă poate fi curățată cu ușurință prin fierberea apei sărate în eaPuteți curăța cu ușurință chiar și o suprafață arsă grasă fără detergenți speciali. Pur și simplu adăugați câteva linguri de sare în apă și fierbeți timp de 15-20 de minute.

6. Puteți să vă curățați degetele de suc de sfeclă  cu lămâie

Puteți să vă curățați degetele de suc de sfeclă  cu lămâie

Sapunul obișnuit doar consolidează culoarea purpurie. De aceea, pentru a scăpa de petele întunecate din sfeclă sau fructe de pădure, este mai bine să folosiți suc de lămâie. Sau puteți purta pur și simplu să vă spălați mâinile cu o bucată de lămâie ca și cum ați folosi săpun.

7. Ouăle nu se vor sparge și albușul nu se va scurge în timp ce se fierb dacă le puneți în apă sărată

Ouăle nu se vor sparge și albușul nu se va scurge în timp ce se fierb dacă le puneți în apă sărată

Sarea nu va afecta craparea ouălor, dar va împiedica scurgerea albușului de ou, lăsând gustul natural așa cum este.

8. Pentru a evita fărămițarea pâinii, înmuiați cuțitul în apă clocotită

Pentru a evita sfărâmiţarea pâinii proaspete, treceţi cuţitul prin apă clocotită

Pentru a vă asigura că pâinea proaspătă nu se descompune atunci când taiați, puneți cuțitul mai întâi în apă clocotită. Puteți, de asemenea, să turnați apă de fiartă pe lamă. Apoi, ștergeți lama și tăiați felii netede.

9. Cartofii ajută la îndepărtarea iritațiilor și a inflamației cauzate de mușcăturile de insecte

Cartofii ajută la îndepărtarea iritațiilor și a inflamației cauzate de mușcăturile de insecte

Luați un cartof mic, spălați-l și tăiați-l. Atașați partea tăiată pe rană sau pe mușcătură și fixați-o cu un bandaj sau cu leocoplast .
Cartofii reduc mâncărimea și inflamația și ajută la hidratarea unei răni, ceea ce mărește viteza de vindecare. Ajută la orice mușcături și iritații.

10. Definiți instrucțiunile cardinale cu un ceas de mânăLuați un ceas de mână și rotiți-l astfel încât oră să se confrunte cu soarele. Apoi împărțiți unghiul dintre oră și numărul 1 pe jumătate. Linia care separă unghiul va indica spre sud.
Până la prânz, sudul va fi în partea dreaptă a soarelui, iar după amiază – în stânga.

Sursa: gustulvietii.com
Adaugă mai jos un comentariu cu ajutorul Facebook